Over mijzelf

Mijn naam is Roland Wubben en ik heb al ruim 27 jaar ervaring als ambachtelijk meubelmaker. Mijn liefde voor het vak is ontstaan doordat ik van jongst af aan in aanraking kwam met het knutselen en werken met hout.

 

Na eerst een LBO Banktimmeren opleiding te hebben gedaan ben ik aan de slag gegaan als leerling-meubelmaker in een meubelmakerij. Daarnaast volgde ik mijn MBO-opleiding, waar ik uiteindelijk mijn diploma’s primair, voortgezet en kader meubelmaker heb behaald. De meeste kennis en ervaring heb ik opgedaan bij en van mijn leermeester in de meubelmakerij. Hij was een meubelmaker van de oude stempel die mij de kneepjes van het ambacht heeft bijgebracht. Later heb ik zijn taak overgenomen en werd ik de leermeester in het bedrijf. Vanaf die tijd heb ik een aantal jaren leerling-meubelmakers de kneepjes van het ambacht bijgebracht.

 

Na een aantal jaren naast mijn normale werk kasten en meubels op maat te hebben gemaakt voor privégebruik, vrienden en kennissen heb ik besloten om mijn eigen meubelmakerij in de regio Zoetermeer te beginnen naast mijn huidige baan. Inmiddels bestaat mijn eigen bedrijf dik vijf jaar en staan mijn meubels door heel Zuid-Holland.